#OamenidinPrioretail cu Chief Revenue Officer, Radu Puiu

prioretail.ro-oamenidinprioretail-radu-puiu

#OamenidinPrioretail cu Chief Revenue Officer, Radu Puiu

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Rubrica Oameni din Prioretail are scopul de a scoate din umbră personajele principale din spatele fiecărui brand/furnizor prezent pe platforma noastră.

Astfel că, dacă vrei să afli detalii cu privire la IT Genetics legate de viziuni, sfaturi, noutăți din zona de retail și nu numai, te invităm să le răsfoiești mai jos.

Radu Puiu

Chief Revenue Officer @it-genetics.ro

„Avantajul companiei IT Genetics S.A. se bazează pe abordarea sa inovatoare și soluțiile tehnologice personalizate, transformând provocările în oportunități pentru retaileri.”

Radu-Puiu-it-genetics
Care sunt provocările din Industria de Retail din România?

Companiile din industria de retail din România se confruntă cu numeroase provocări în efortul lor de a-și menține și dezvolta afacerile. Câteva dintre cele mai semnificative dintre acestea:

  • Concurența intensă: Piața de retail din România este foarte competitivă, cu un număr mare de lanțuri de magazine, supermarketuri și comercianți online. Acest lucru face dificilă menținerea unor prețuri competitive și atragerea clienților.
  • Schimbările în comportamentul consumatorilor: Consumatorii români devin tot mai exigenți și mai informați, iar așteptările lor cu privire la experiența de cumpărături sunt în creștere. Companiile trebuie să răspundă rapid și să ofere produse și servicii de calitate.
  • Comerțul online în creștere: Creșterea continuă a comerțului online a reprezentat o provocare pentru companiile de retail tradițional. Astfel au fost nevoite să investească în platforme online și soluții logistice pentru a rămâne competitive.
  • Provocări logistice: Gestionarea eficientă a stocurilor și livrarea rapidă sunt aspecte cruciale ale succesului în retail. Companiile trebuie să îmbunătățească procesele de logistică și să minimizeze costurile de depozitare. IT Genetics oferă o serie de soluții pentru a ajuta companiile din industria de retail să răspundă acestor provocări:
  • Soluții POS și automatizare: IT Genetics poate furniza soluții POS (Point of Sales) avansate și soluții de automatizare care ajută companiile de retail să își optimizeze procesele interne. Acestea pot include software-uri de gestiune a stocurilor, facturare și raportare, ceea ce duce la o gestionare mai eficientă a afacerii.
  • Soluții de Management al stocului din magazine: Magazinele care se bazează pe un inventar tradițional al stockroom-ului sunt vulnerabile în fața dezechilibrului stockroom plin/rafturi goale și pot pierde vânzări și clienți din cauza nesincronizării informațiilor.

Implementarea unei soluții de management al stocurilor înseamnă că cele mai performante inovații tehnologice permit monitorizarea centralizată și o perspectivă completă și exactă în orice moment a produselor care se află în stockroom. Inovații care notifică automat personalul când anumite produse se apropie de momentul necesar reaprovizionării.

Care sunt noutățile din industria de retail care vă entuziasmează?

Privesc cu entuziasm inovații din Retail nu doar datorită potențialului lor de a eficientiza și de a îmbunătăți procesele de retail, dar și datorită modului în care ele pot îmbunătăți experiența clientului, creând un mediu de cumpărare mai dinamic și personalizat.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ați primit vreodată?

„Vânzarea este arta de a face conexiuni și a îndeplini nevoile clienților.”

Vânzarea nu este doar o tehnică rigidă sau un proces mecanic. În schimb, este o artă care necesită abilități, creativitate și adaptabilitate. În vânzări, nu există o soluție unică pentru toate situațiile. Așa că este important să fii capabil să îți adaptezi abordarea în funcție de nevoile și preferințele fiecărui client. Este despre a le oferi valoare, a-i asculta și a le demonstra că îți pasă de ei.

Care este impactul pe care comunitatea Prioretail o are asupra unei companii?

Comunitatea Prioretail ne-a oferit un mediu de colaborare și schimb de idei cu alți profesioniști din industria de retail. Fapt ce ne-a permis să ne extindem cunoștințele și să explorăm noi oportunități de dezvoltare.

Ce viziune aveți pentru următorul an? Dar următorii 5?

Pe termen scurt și mediu, IT Genetics își propune să consolideze poziția de lider în AIDC & POS, concentrându-se pe integrarea celor mai avansate soluții tehnologice în rândul companiilor din Europa. Ne dorim să facilităm o tranziție armonioasă spre era digitală, ajutând companiile să înțeleagă și să exploateze la maximum potențialul soluțiilor IT profesionale. Vom mări echipa de specialiști și ne vom extinde parteneriatele, garantând astfel că fiecare client va beneficia de soluții personalizate, care să se potrivească nevoilor și așteptărilor specifice.

Pe termen lung, IT Genetics va deveni un partener strategic pentru companiile care doresc să-și digitalizeze operațiunile. Credem că, într-o lume în care tehnologia și inovația evoluează într-un ritm accelerat, capacitatea de adaptare și de anticipare a nevoilor devine esențială. Prin urmare, ne vom concentra pe dezvoltarea unor soluții care să anticipeze tendințele de mâine. Soluții care să transforme provocările în oportunități și să redefinească modul în care interacționăm cu tehnologia în viața de zi cu zi.

În acest sens, vom investi în cercetare și dezvoltare. Ne vom extinde rețeaua globală de parteneri și vom promova un mediu de lucru care încurajează inovația și creativitatea. Viziunea noastră este să schimbăm modul în care lucrăm folosind puterea tehnologiei și suntem dedicați în fiecare zi să o ducem la îndeplinire.

Ca lider în industria AIDC & POS în România și cu o experiență vastă în retail, aș dori să împărtășesc cu voi câteva sfaturi pe care le consider esențiale pentru parcursul vostru profesional. Îmbrățișează tehnologia, dar nu uita de factorul uman. Învață continuu. Pune clientul pe primul loc. Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Nu te teme de eșec.

Proiecte de Retail

Vezi proiectele IT Genetics

Autoklass

Autoklass, centru autorizat de vânzări și service pentru mărci de prestigiu precum Mercedes-Benz, smart, Honda și Hymer, a transformat modul în care își gestionează schimbarea prețurilor prin colaborarea cu IT Genetics.

În fața provocării de a actualiza manual prețurile și etichetele de preț, Autoklass a ales soluția inovatoare de etichete electronice oferită de IT Genetics. Aceasta a adus o schimbare majoră în eficiența operațiunilor, economisind timp, eliminând erorile și crescând productivitatea.

Prin sincronizarea cu ERP-ul intern al companiei, soluția de etichete electronice a redus timpul necesar pentru schimbarea prețurilor de la 8 ore lunar per sucursală la câteva secunde pe zi pentru întreaga rețea. Campaniile de preț și marketing pot fi acum gestionate în timp real, asigurând actualizări prompte și prevenind pierderile de vânzări. Prin implementarea acestei soluții, Autoklass a dobândit un control total asupra prețurilor afișate și a eliminat erorile umane.

Autoklass și-a consolidat poziția ca lider în domeniul său, demonstrând angajamentul față de calitate și profesionalism, în concordanță cu standardele impuse de mărcile pe care le reprezintă.

Colaborarea cu IT Genetics a adus inovație și tehnologie de vârf în întreaga rețea de sucursale Autoklass din România.

Global Plast SRL

Global Plast SRL este unul dintre principalii producători și distribuitori de produse de menaj, curățenie, candele, articole din hârtie, detergenți, soluții de ambalare și depozitare din România, având sediul principal în București și filiale în Timișoara, Constanţa, Iași, Bacău și Cluj.

Cu ocazia deschiderii primului magazin cash&carry din România, în Iași, pe bulevardul Socola nr 27A, sub brandul GLOBAL PLAST MARKET, Global Plast SRL împreună cu IT Genetics au creat un spațiu comercial unde tehnologia și designul se îmbină armonios, oferind o experiență de cumpărături fluidă și plăcută.

IT Genetics a dotat în întregime punctele de vânzare ale noului magazin Global Plast SRL cu benzi automate pentru produse, sertare de bani, imprimante fiscale, scannere de coduri de bare, brațe ergonomice pentru sistemul de POS Bancar și monitoare. Produsele au fost instalate si configurate pe nevoile clientului iar mesele au fost personalizate în culoarea specifică a brandului, integrându-se perfect în estetica Global Plast SRL .

Alegând IT Genetics, Global Plast SRL a optat pentru un partener de încredere, care i-a oferit o soluție end-to-end, cuprinzând atât hardware și software. Parteneriatul de lungă durată dintre furnizorul software și IT Genetics a reprezentat garanția unei integrări ușoare și rapide și funcționării optime a echipamentelor furnizate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Găsește furnizorul de care ai nevoie.
Baza noastră de date cuprinde toate serviciile de care ai nevoie dacă activezi în RETAIL. Toți furnizorii noștri sunt verificați.

Urmărește-ne!

Abonează-te.

Intră în comunitatea noastră.