Vitrinier – meserie de domeniul trecutului sau de actualitate?

Vitrinier – meserie de domeniul trecutului sau de actualitate?

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Mai există meseria de vitrinier? Aceasta este una dintre curiozitățile pe care ni le-a stârnit vizita de la Euroshop. Expozițiile de butaforie (ansamblu de obiecte confecționate din diferite materiale folosite la realizarea decorurilor) prezente la eveniment ne-au încântat privirile. În același timp ne-au pus pe gânduri în ceea ce privește modul de astăzi prin care se mai face remarcată o vitrină a unui magazin.

O vitrină amenajată corespunzător devine printre cele mai importante instrumente de marketing. În pofida acestui lucru, în cele mai multe cazuri, proprietarii își amenajează spațiile din propria experiență.

În manualul „Aranjarea vitrinelor”, apărut în 1965, semnat de Gh. Teodoraşcu, sunt prezentate teorii cât și tehnici aplicabile chiar și în ziua de astăzi. Se povestește pe larg ce grad de interes poate să prezinte fațada unui magazin amenajat corespunzător, cu ajutorul specialiștilor.

„Vitrina magazinului este cel mai eficace mijloc de reclamă, deoarece are un caracter de masă. Cu ajutorul vitrinei magazinului, se asigură prezentarea mărfurilor cumpărătorilor, aceştia având posibilitatea de a le cerceta direct forma, culoarea şi unele calităţi. Vitrina reprezintă «cartea de vizită» a unităţii comerciale, deoarece, după modul de prezentare a mărfurilor în vitrină, cumpărătorii pot să tragă concluzii atât asupra aprovizionării magazinului cu diferite sortimente de produse, cât şi asupra calităţii activităţii din unitatea respectivă, chiar înainte de a vizita magazinul”.

Concluzia rămâne la aprecierea fiecăruia, însă întrebarea noastră rămâne. Există ceea ce în trecut se numea vitrinier? Există firme specializate în România care să facă astfel de amenajări, decorări de magazine cu anumite ocazii cum ar fi de Paște, Crăciun, Sf. Valentin etc?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Găsește furnizorul de care ai nevoie.
Baza noastră de date cuprinde toate serviciile de care ai nevoie dacă activezi în RETAIL. Toți furnizorii noștri sunt verificați.

Urmărește-ne!

Abonează-te.

Intră în comunitatea noastră.