Prezentările Meet the architect

prezentarile meet the architect

Prezentările Meet the architect

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Dacă Iași ARCHI: roots & branches nu a fost evenimentul prielnic discuțiilor lungi, legate de parcursul arhitecților, Meet the ARCHITECT a fost o nouă ocazie oferită de OAR Iași pentru a aprofunda poveștile de succes a 5 arhitecți care poartă numele Iașului și regiunii Moldovei pe meleaguri străine. 

Matius Ichim, Dragoș Rugină, Sergiu Petrea, Armina Popeanu și Iustinian Nanu au fost speakerii Meet the ARCHITECT. Un adevărat maraton în care s-au împărtășit cunoștințe, păreri și povești care au atras atenția publicului numeros.

Întregul eveniment a pus în evidență lucrările arhitecților, exemple din portofoliul propriu. Au fost exemple de proiecte care s-au implementat în întreaga lume iar acest lucru validează două aspecte. Un prim aspect este calitatea arhitecților din Iași și regiunea Moldovei care au performat la nivel Mondial. Iar cel de al doilea este nivelul de adopție a unor sisteme performante de proiectare CAD (Computer-Aided Design). De aici deducem importanța pe care familiile de softuri din categoria BIM (Building Information Management) o dețin. 

Prezentări Meet the ARCHITECT

Prezentarea lui Dragoș Rugină a surprins acest subiect pe îndelete. Cum poți gestiona cu ajutorul tehnologiei proiecte de mare amploare, sau cum ne ajută tehnologia comunicațiilor să ne punem în aplicare ideile, au fost doar câteva exemple. O validare a proiectelor la scară internațională a fost făcută și în prezentarea portofoliului RUAA. O casă realizată în Australia, un hotel la Eforie Nord dar și Kuwait Opera House sunt exemple palpabile cum că arhitectura înseamnă muncă în vederea perfecționării continue și mai ales o capacitate de asimilare și sinteză a informațiilor din diverse surse.

Rolul de antreprenor al arhitectului și industria creativă

Despre antreprenoriat și industria creativă a vorbit Armina Popeanu, arhitect și fondator AArchitects și al brandului Lyria. 

„Educația este motorul progresului!”

A adus în discuție proiectul aBC- A Business of Architecture, Design & Creativity, care are rolul de a aduna la un loc arhitecți cu experiență, designeri și profesioniști în domeniul creativ. Prin intermediul său înveţi cum să faci profilul clientului ideal, cum să le comunici informația potrivită, dar și cum să atragi clienții potriviți afacerii tale în domeniul creaţiei. aBC- a Business of Creativity este un proiect cu tradiția a 15 ediții deja desfășurate în București și va fi implementat și la Iași, prin parteneriatul cu OAR Iași. 

Tot despre rolul de antreprenor al arhitectului a vorbit și Matius Ichim, fondator al Matius Studio și Prioretail. A prezentat detalii despre cum e să fii antreprenor și pionier în domeniul arhitecturii de retail. Un alt subiect a fost legat de cum poți să păstrezi echilibrul între creativitate și productivitate, dar și despre rolul marketingului și imaginii în dezvoltarea unui birou de arhitectură.

Iustinian Nanu, architect din echipa MORA.architects, a pus în discuție subiectul legat de cum poți să îți păstrezi creativitatea și entuziasmul prin proiectele pe care le realizezi, dar și cum să descoperi mereu un mod de ilustrare nou adaptat conceptului vizat.

Rolul de trainer, educativ al furnizorilor în viața profesională a arhitecților

Despre rolul educativ al furnizorilor în viața profesională a arhitecților s-a discutat în prezentarea lui Sergiu Petrea.

Sergiu PETREA și-a construit prezentarea pe baza concursurilor de arhitectură ca model prin care TECTO Arhitectura își câștigă multe dintre proiecte. Astfel, beneficiarii se asigură de faptul că biroul de arhitectură ales este cel mai potrivit pentru a le reda viziunea și principiile. O altă temă importantă a fost legată de cum să păstrezi echilibrul între participarea la concursuri de arhitectură și să lucrezi la proiecte concrete care finanțează biroul de arhitectură.

Ca o concluzie, și în arhitectură ca în orice alt domeniu trebuie să existe acel echilibru care să asigure eficiența maximă în realizarea proiectelor.

Altfel spus, prezența din ce în ce mai vizibilă a inteligenței artificiale în proiectare, parameticismul din arhitectură, sunt aspecte care înlesnesc proiectanților actul de creație și implementare a proiectelor de arhitectură și inginerie. Însă, să nu uităm de pericolele pe care le generează acest trend, anume BIM Fatigue.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Găsește furnizorul de care ai nevoie.
Baza noastră de date cuprinde toate serviciile de care ai nevoie dacă activezi în RETAIL. Toți furnizorii noștri sunt verificați.

Urmărește-ne!

Abonează-te.

Intră în comunitatea noastră.