Evenimentul Meet the ARCHITECT 

meet the ARCHITECT

Evenimentul Meet the ARCHITECT 

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

După Iași ARCHI: roots & branches, OAR Iași a continuat seria de evenimente dedicate creatorilor de arhitectură cu Meet the ARCHITECT, care a avut loc vineri, 26 mai la Casa Pogor. Alături de colegii de breaslă, Dragoș Rugină, Sergiu Petrea, Armina Popeanu și Iustinian Nanu, Matius Ichim a pus în temă cum e să fii antreprenor în domeniul arhitecturii de retail (Prioretail, Matius Studio), cum să păstrezi un echilibru între creativitate și productivitate, dar și despre alte subiecte de real interes pentru invitați. 

De coordonarea întregului eveniment, dar și de buna desfășurare a acestuia s-a ocupat echipa OAR Iași cu Ștefana Gonciar ca membru special. Tot ea a fost și cea care a menținut tonul discuțiilor dintre speakeri și participanți, motiv pentru care îi mulțumim și noi. 

La eveniment au luat parte și autorități locale precum primarul Mihai Chirica. El a deschis seria de discursuri și a făcut trimitere la restaurările care au avut loc în orașul Iași. Printre proiecte de bună practică s-au făcut remarcate Palatul Braunstein, Casa Pogor – locația evenimentului sau Casa Dosoftei. Seria de proiecte continuă noi șantiere precum Bojdeuca lui Ion Creangă, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Cinema Victoria, dar și alte obiective care fac parte din patrimoniul cultural al orașului.

Aspecte remarcate

Un aspect pe care l-am remarcat a fost implicarea totală a OAR în desfășurarea cât mai productivă a evenimentului. Fapt pozitiv, rezultat după schimbarea conducerii care a avut loc în urmă cu aproximativ un an. 

Un alt aspect pozitiv a fost legat de prezența amplă din partea publicului, ceea ce denotă interesul pe care tinerii arhitecți, designerii de interior, cât și partenerii/furnizorii care au susținut evenimentul, l-au prezentat. Printre parteneri s-au numărat Alukönigstahl, Alumil și Novambient. Prezența partenerilor premium Prioretail: Matius Studio, Graphein, Terano, ID SOL PROJECTS, Color Smart, IPSAL, ROAV a fost și ea nelipsită din cadrul evenimentului. 

Ca o concluzie, ne-am bucurat de faptul că am avut ocazia de a ne expune parcursul, de a împărtăși experiențe și totodată de a urmări expunerile colegilor de breaslă Dragoș Rugină, Sergiu Petrea, Armina Popeanu și Iustinian Nanu. În esență, evenimentul a avut rolul unui schimb de experiențe productiv, pe lângă etalarea carierei și proiectelor realizate în jurul arhitecturii. Mulțumim organizatorilor cât și participanților numeroși pentru interesul și implicarea acordată. Încă o dată orașul Iași se remarcă pe harta țării ca un pol important de inovare și de exemple de bună practică în arhitectura contemporană, regională, tradițională și iată internațională. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Găsește furnizorul de care ai nevoie.
Baza noastră de date cuprinde toate serviciile de care ai nevoie dacă activezi în RETAIL. Toți furnizorii noștri sunt verificați.

Urmărește-ne!

Abonează-te.

Intră în comunitatea noastră.